top of page

Viisi taktiikkaa verkkokaupan optimoimiseksi

A/B-testaus on varsin tehokas tapa vertailla erilaisten verkkokauppaankin tehtyjen muutosten toimivuutta. Ilman tietämystä tai tuuria kyseisellä testaustavalla saatetaan kuitenkin selvittää vain vähiten kehnoin vaihtoehto parhaimman sijaan. Seuraavaksi paljastan viisi "C-vaihtoehtoa", jotka voit ajaa seuraavassa A/B-testauksessasi.

VIISI ILMAISTA TAKTIIKKAA VERKKOKAUPAN OPTIMOIMISEKSI

1. "Katse ohjaa katsetta." Nykyisin tiedämme, että verkkosivun tulisi latautua mahdollisimman nopeasti. Kolme sekuntia kestävä sivulatautuminen voi kasvattaa poistumisprosenttia (Bounce Rate) yli kolmanneksella. Mutta mitä tapahtuu sivun latauduttua? Minne haluamme vierailijan katseen suuntautuvan? Jos sivulle aukeaa ihmiskasvot sisältävä kuva, katsomme automaattisesti samaan suuntaan kuvan henkilön kanssa. Mitä ihmiset tekevät nähdessään kadulla paikoillaan seisovan ja ylöspäin tuijottavan henkilön. Niinpä.


2. Älä käytä hinnoissa valuuttamerkkiä Valuuttamerkki (€) korostaa ymmärrystämme menetettävästä rahasta. Pelkkä numero ei aiheuta samaa efektiä vaikka tiedostammekin kyseisen numeron verran varoistamme katoavan. Jos verkkokauppanne myy myös Suomen ulkopuolelle, valuuttamerkin poistaminen aiheuttaisi ymmärrettävästi rutkasti työllistävää hämmennystä. Silloin onkin viisampaa vain pienentää valuuttamerkkiä.

3. Piilota alennuskoodipaikka kassalta.

Mitä sinä teet nähdessäsi verkkokaupan kassalla alekoodipaikan? Karkaatko sinäkin joskus etsimään siihen sopivaa koodia? Jos verkkokaupan suurin tuotto ei tule alekoodien käyttäjistä, niin heidän korostunut huomiointi ei liene liiketoiminnallisesti kannattavinta. Säästöä etsivä kuluttaja kyllä löytää alekoodipaikan vähän jemmattunakin (tai fiksummin nimettynä). Toki, voit myös halutessasi kokeilla tarjota alekoodia esimerkiksi "palkkioksi" uutiskirjeen tilaamisesta. Kunhan teet sen ostopolun oikeassa kohdassa ja oikealla tavalla. Se, kannattaako yrityksen ylipäänsä antaa alennuksia riippuu monesta tekijästä.

4. Kerro, jos tuotetta on varastossa rajoitetusti. Jos asiakkaan katselemaa tuotetta on (oikeasti) jäljellä enää muutamia, ilmoita siitä hänelle. Niukkuuden laukaisema FOMO (Fear Of Missing Out) nostaa todennäköisyyksiä tuotteen nappaamiseksi ennen kuin ne loppuvat. 5. Orientoi tuotekuvat oikeakätisille. Jos myytte verkkokaupassanne esimerkiksi saksia, vasaroita, teippikoneita, tennismailoja, kahvikuppeja tai muuta tartuttavaksi tarkoitettuja objekteja, kannattaa tuotekuvat orientoida oikeakätisten mielestä helposti tartuttaviksi. Näin tuotteet muuttuvat mielekkäämmäksi oikeakätiselle enemmistölle (75-95%).


Vastaavia taktiikoita on paljon. Muutamien yksittäisten taktiikoiden vaikutus on pieni. Sen sijaan useampien taktiikoiden muodostamien klustereiden avulla verkkokaupan myyntiä voidaan lähtötilanteesta riippuen kasvattaa jopa useita kymmeniä prosentteja. Kasvu muodostuu lisääntyneistä tilausmääristä ja parantuneesta keskiostosta. Kokemukseni mukaan jokaiselta optimoimattomalta verkkokaupan sivulta löytyy usein noin 20-60 vajaatehoista kohdetta. Melko usein näenkin viisaammaksi suunnitella sivujen ulkoasun uudelleen työläämmän ja mahdollisesti vuotoja jättävän tilkitsemisen sijaan.



VERKKOKAUPAN OPTIMOINTI


Hakukoneoptimointiin (SEO) liittyvän verkkokaupan sisällönmuokkauksen pyrkimyksenä on nostaa yrityksen orgaanista näkyvyyttä hakukonetuloksissa. Tuottamani Verkkokaupan Optimoinnin pelikirjan avulla voimme saada kauppaan saapuvat vierailijat ostamaan enemmän ja suuremmalla todennäköisyydellä. Molempien osa-alueiden huomioiminen onkin optimoinnin optimointia.

Jos haluat verkkokauppanne tuottavan nykyistä paremmin samalla tai jopa pienemmällä vaivalla, ota yhteyttä.


Tommi Salmelainen info@tommisalmelainen.com

p. 040 58 68 366



48 katselukertaa

Comments


bottom of page