postikortti Elinkeinolasta


"Terveisiä täältä Elinkeinolasta! Saavuin 1.1.2019 matkakohteeseen, toimistoaikojen ulkopuolella sijaitsevaan Elinkeinolan kylään ja sen - ainakin mielessäni viiden tähden - Mä itse -motelliin. Matka oli helppo ja lyhyt; vain pieni loikka oravanpyörästä kohti tuntematonta epämääräisyyttä. Helppoudestaan huolimatta toimistoaikavyöhykkeeltä poistuminen oli melko hintavaa: arvioni mukaan matka kustantaa minulle menetettyinä tuloina vuodessa noin 50 000€. Toivon sen kuitenkin osoittautuvan investoinniksi. Elinkeinola sijaitsee Yrittäjien saaristossa, noin pomon kuseman verran Pakkopullan metropolista. Saaristo on tunnettu muun muassa maalatusta taivaanrannastaan sekä vinhasta kasvistaan, huumaaviin ja myrkyllisiin unikkokasveihin kuuluvasta, unelmasta (lat. Halus Steroidicus) Tähän harvoin kukkivaan kasviin liittyy legenda, jonka mukaan se ei poimittuna lakastuisi. Luonnollisesti tarina on kuitenkin höpönpöpöä ja Elinkeinolan kadut ovatkin täynnä kuolleita, pettymyksen tuottaneita unelman kukkia. AbOriginelli Oy:iden lisäksi Elinkeinolaa pääsääntöisesti asuttavat elämän virran kuljettamat sekä kylään jääneet turistit ja uteliaat uhkarohkelikot. Perinteinen elinkeinolalaisen ruoka on omaan teekuppiin sieltä täältä kerätyt leivän muruset. (Kyläläiset tuntuvat muuten viihtyvän yllättävänkin paljon keräämiään murusia popsivien verokarhujen sekä muruset leiponeiden asiakkaiden parjauksen parissa. Minut näistä keskusteluista pitää kuitenkin poissa ojaan muksahtanut lehmäni sekä hetkittäin oudon kiinnostava napani.)

Sää Elinkeinolassa on oikutteleva ja ennalta-arvaamaton. Se voi olla optimaalisen passeli tai vaihtua yllättäen aina rahasadekuuroista kuiviin kausiin ja palautemyrskyistä loppuun polttaviin paahteisiin tai pakkasen puolelle tippuviin kuukausiin. Itse käytän, keleistä ennakkoon piittaamatta, rahapussiksi sopimattomia varrettomia sukkia skandaaleissa. Tämä on ollut jo nyt huikea reissu! Olen oppinut paljon muista ja itsestäni. Olen alkanut saada pieniä, mutta merkitseviä oivalluksia siitä, mikä minun roolini tässä elollisten kesäteatterissa oikein on. Se onkin oleellisinta Elinkeinolassa viihtymiseen, sillä Elinkeinola, kuten kaikki muutkin paikat, voi olla mahtava paikka vain. jos sen ei toivo ja edellytä olevan mahtava paikka.

Lähden nyt ostamaan tuliaisiksi jotain hölmöä ja epäkäytännöllistä. Terkkuja! -T-"

Tuoreimmat
Arkisto

© 2021 by TOMMI SALMELAINEN