Vuosi 2019 - boogie ja budjetti


Kah, tymäkkää tuoretta vuotta, allihopa!:) (Suosittelen pohjalukemiseksi edellistä blogautustani irtisanoutumisestani:)

Uusi vuosi, uudet kujeet alkaa olla tietoisesti unohdettu kammosutkautus, mut varmaan ekaa kertaa se istuu meikämandariinin vuoden 2019 boogieen.

Vuodenvaihteessa päätoimeni verokortti tosiaan pääsi päätöksestäni Serlana silppuriin.

Tämä vuosi olisikin tarkoitus elellä työpoliittisena metsästäjä-keräilijänä; duunin muren siellä, toinen tuolla, joku jossain vielä leipomati. (Uskon muuten vahvasti tulevaisuuden duunailun olevan hyvinkin samanlaista enenevissä määrin, mut ei siitä nyt sen enempää.) Toivon mukaan murusia kertyisi riittävästi nälän pitämiseksi loitolla. Teoriassa tämän pitäisi olla mahdollista aktiivisen ex-sivutoimeni sekä siviilipuolen erakkouteni, yleisen epäaktiivisuuteni sekä yli pari vuotta kestäneen absolutismini mahdollistamilla säästöillä. En siis aio ilmoittautua työttömäksi nyhtääkseni kassasta ns. tyhjiä pois tai liioin hakea starttirahoja yritykseni kannattelemiseksi. Onko tämä osoitus korkeasta moraalista, urpoudesta, laiskuudesta tai lapsellisesta toiveikkuudesta, dunno. Päätä sä. Vuoden 2019 budjetointi

Kun euromäärät kiinnostavat kuitenkin jargoniani enemmän, niin here washes:

olen kalkuloinut kuukauden kokonaismenoiksi kohdallani n. 1500-1800€.

Ilman budua keikauttavia megaylläreitä tämän vuoden suorittamiseen sulaisi täten n. parikytä nettotonttua.

Olen estimoinut toiminimeni laskutuksen liikevaihdoksi saman summan bruttona, josta toiveikkaana kalkuloisin näppiini jäävän n. 8 000- 10 000€.

Tähän päälle toiminimeni snadi pohjakassa sekä henk.koht säästöni, niin JOS kaikki menee tänä vuonna suht copy-pastatusti, niin muutama tonttu SAATTAIS jäädä johonkin bonuslystiin sulatettevaks.

(Jos budjetointini noudattaa taas remppabudun kaavaa, niin päiväduunivonkaus alkanee jo maaliskuussa.) Leipää... Toiminimeni kautta olen pääsääntöisesti laskutellut mm. taidettani, spiikkausduuneja, personaltrainerointia + muita pikkutaskeja. Tällä hetkellä kalenteriini onkin - muutamien yllä mainittujen keissien lisäksi - sujahtanut jo mielenkiintoinen podcast-viritys kotimaisen stand-up -starban kanssa. (Siitä lisää later...) Tarkoituksenani olisi myös laajentaa spiikkiduunaamistani. Lisäksi konsultoin - toistaiseksi for free - erästäkin hem-me-tin kiinnostavaa proggista myynnin ja markkinoinnin saralla. Maalausteni menekkiä en uskalla ennustella, koska kaikki teoreettiset muuttujat ovat ns. out-of-Excel. (Tällä hetkellä teoksia on uusissa himoissa jo liki 200 kpl(!)). Jos siis tunnet jonkun, joka tarvitsisi keissiluontoisesti jelppejä myynnin, markkinoinnin, sisällöntuoton, musiikin, spiikkausten - tai vaikka montun kaivuun - suhteen, niin forwaahan tietoni:) Niin, ja onhan muutama taulukin vielä vapaana!:) Heikkoitsetuntoisena ja tuntitaksoja halveksuvana arvotan myös duunipanokseni usein turhan alas. Ettäs tietävät. ...ja sirkushuveja Koska olen kokeiluhaluton epäkreisi ja neuroottinen mielialaviallinen hahmo, niin harrastukseni säilynevät tänäkin vuonna kikkailuitta jokseenkin samoina; malmin vatkailua aka satujumppailua salilla n. 3-5 x vko sekä fiiliksen mukaan musisointia. Musarintamalla tavoitteellisin proggis on, tällä hetkellä hetkellä työnimellä Pascal ja Kompin pihtaajat kulkeva, Leevi and the Leavingsiä soittava ukulele-hanuri-viulu -trio. Liki 30 vuoden musisoinnin jälkeen skulauksen hauskuus lienee samassa paikassa hattaran syömisen mahtavuuden kanssa, joten tarkoituksena olisi virittää tästä triosta tienaava. Olen muuten huomannut, että eniten jutuistani tuppaa innostumaan allekirjoittanut itse (usein ei hänkään). Toimin aivopaukkujeni ja erit. musan suhteen erittäin ketterästi intuition ja vibojen ohjaamina. Keski-ikäisten soittajaveljien samaan-tilaan-samaan-aikaan -saattamismanööverit eivät tätä mahdollista. Nyt suomenkielisiä biisejäni on kasassa jo kymmenen. Aionkin koostaa ne piakkoin julkaistavaksi striimattavaksi koksuksi. Se kulkenee nimellä Kymmenen kappaletta (kts. blogin kuva) Ette tule välttymään tiedolta sen julkaisemisesta. Toistaiseksi rohkenen todeta, että 2.1.2019 asti vuosi on edennyt oikein kivasti ja suunnitelmien mukaan. Ja koska tulevaisuus on aina suuri mysteeri, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää eläminen päivä ja tapahtuma kerrallaan:) Let´s evribadi! Olkoon Voima kanssanne tänäkin vuonna! - Hämeenkylähullu -

Tuoreimmat
Arkisto

© 2021 by TOMMI SALMELAINEN