Irtisanouduin


Olen sanoutunut irti pestistäni Pohjoismaiden suurimman kuljettajakoulutusyrityksen CAP-Group Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkönä. Kulttuurista kuljettajiin Pääsin kyseiseen toimeen vuonna 2015 CAP-Groupin visionäärin, toimitusjohtajan ja perustajan, Pekka Karin, bongattua Varustelekalle tehdyn viraloituneen työnhakuvideoni. Värikkäällä viihdealalla omaksutun myynti- ja markkinointiosaamiseni turvin astuin herätteellisten uutuuselämysten tarjoamisesta virastomaisen harmaaksikin koetulle alalle, jonka reguloitujen palvelujen stabiilia kysyntää ei kuperkeikoilla kasvatettaisi. Kolmen vuoden ajan osaltani ideoin, analysoin, kehitin, uudistin, opin, opetin, vahvistin, väänsin ja viritin CAP-Autokoulun brändiä, tunnettuutta, toimintatapoja, konsepteja myynti- ja markkinointistrategioineen niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. Kolmessa vuodessa CAP-Autokoulujen opetusmetodit modernisoituivat ja toimipisteiden määrä liki nelinkertaistui. Koko tämän tapahtumarikkaan taipaleen ajan tein parhaani pysyäkseni toimintatapoineni vauhdikkaasti kasvavan yrityksen mukana.

Aika nostaa kytkintä Pikkuhiljaa kuitenkin huomasin ta(n)kkini tyhjenevän. Itsevarmuuden, energisyyden, onnistumisen ilon ja innostumisen tilalle alkoivat hiipiä väsymys, huolet ja tunne riittämättömyydestä. Tämä pop-kulttuurin kasvatti, verkkainen ja epäjärjestelmällinenkin mietiskelijä havahtui tilanteeseen, jossa henkilökohtaiset menestymisen edellytykset olivat vauhdin kiihtyessä ymmärrettävästi päivittyneet.

Tämän herkän ja henkistyneen ruusuja nuuhkivan polkuautomiehen tilalle tarvittaisiin myynnin ja markkinoinnin dynaaminen Rovanperä. Henkilökohtaisella tasolla aloin myös kärsiä uudesta pelkotilasta, suljetun päivärytmin kammosta, klau-tsto-fobiasta. Tämän lisäksi aloin ruminoida uhkakuvilla päätösarkailusta johtuvista kuolinvuodekatumuksista. Tienausteknisesti totesin myös osaltani oikeiksi tutkimukset, joissa riittävän toimeentulotason ylittävät tienestit eivät enää lisää onnellisuutta. Rolex ei siis tee ajastasi arvokkaampaa.

Metsästäjä-keräilijäksi

Kokopäivätyö, maalausteni huima menekki, satunnaiset spiikkityöt, alkoholittomuus ja kustannustehokas tekemättömyys ovat mahdollistaneet minulle jonkin verran säästöjä.

Näitä säästöjä aioinkin nyt investoida päätoimettomaan toimeentulooni - ja aikaan. Tavoitteenani on viettää (ainakin) vuosi 2019 työpoliittisena metsästäjä-keräilijänä (sori, en pidä freelancer-termistä:). Koen voimakasta tarvetta tehdä taidetta, musiikkia, kuntoilla, meditoida, nukkua ja toteuttaa idiksiäni silloin kun se parhaimmalta tuntuu (ja perheelle passaa:). Mahdollista jatkoaikaa tälle urattomalle uralleni yritän kerryttää taide- ja nettikaupallani, koverikeikkailulla sekä tarjolla olevilla sekalaisilla duunin murusilla. Konsultaatiota siellä, koverikeikka tuolla, spiikkausta täällä, taulua tuonne, äänilogoa tänne. Ainakin ensi vuoden ajan tavoitteenani on laskuttaa lopputuloksista, ei ajastani. "Miksi toistaa vanhoja virheitä, kun voi tehdä niin paljon uusia?" - filosofi Bertrand Russell (1898-1956) Tämä voi olla typerin tempaisuni ikinä. Voi olla, että hajoilen jo helmikuussa rytmittömään arkeeni ja epävarmaan loppuvuoden leipään. Mutta, vaikka tämä päätökseni sotii turvallisuushakuista neuroottista ihmismieltäni vastaan, se on tehtävä. Se on tehtävä itseni ja pian entisen työnantajani optimaalista toimintaa silmällä pitäen. Elämä koostuu kuitenkin vain ennustamattomista syistä ja seurauksista. Täten "puhkiharkitut" päätöksetkin ovat vain rationalisoituja lohduttaviksi tarkoitettuja sepitteitä. Unelma voi olla katastrofi valepuvussa ja päinvastoin. Vaikka onnellisuus ei kuunaan oman ihon ulkopuolelta löydykään, aion toiveikkaana tsekata tämän villin kortin. Ehkäpä opin tästäkin kokeilusta edes yhden asian mitä ei kannata tehdä sähköaitaan pissaamisen lisäksi. -T- (p.s. Suurkiitos Pekka ja CAPin jengi! Tämä matka toi minut tähän ja tässä on nyt hyvä:) (p.p.s. TÄÄLLÄ haku CAP-Groupin uudeksi myynti- ja markkinointipäälliköksi / haku päättyy 13.12.2018)

Tuoreimmat
Arkisto

© 2021 by TOMMI SALMELAINEN