Kalman laavulla ei kenkiä keräillä


Luontoäiti on koodannut meihin kaikkiin eläväisiin olentoihin elämänpalon, tuon elollisia jatkamaan kannustavan toivon ja onnellisuusjanon. Kärsimys, tuska ja tyytymättömyys ovat suo ja jokaisen elämä omat onnen pitkospuut - ennustamattoman mittaiset, lopussaan kalman laavu. Suossa kahlannut, takaisin reitilleen kivunnut matkaaja kärvistelee rämeeseen mätkähtämistään ja maalaa seuraavista askeleista uhkakuvia itsensä näennäiseksi suojelemiseksi. Pelkurimainen hipsiminen tai päätön juokseminen ei vaikuta pitkospuiden pituuteen. Molemmissa reunoissa koikkelehtiva kompuroi itsensä teloten. Kannattaa siis edetä omaan rauhalliseen tahtiin yrittäen pysytellä keskitiellä, kuitenkin samalla kaikki tästä kertaluontoisesta ainutlaatuisesta taipaleesta kokien. Väärät välineet? Tiedosta, että kaikki elolliset janoavat onnellisuutta, mutta tietämättömyys paremmista välineistä ajaa liki kaikki joskus luovimaan tyylillään hetkittäin itsekkyyteen, äksyilyyn, mulkkuiluun, piittamattomuuteen, toivottomuuteen, urpoiluun, etc sortuen. Tämän ymmärtäessäsi oma ärsyyntymisesi toisen elollisen tahdittomaksi tai epäreiluksi koettua käyttäytymistä kohtaan muuttuu myötätunnoksi. He eivät (sillä hetkellä) tiedä paremmista välineistä. He yrittävät kaivaa kuoppaa vasaralla tai hypätä seivästä jumppakuminauhalla. Ja kyllähän moinen turhauttais. Alun runollisenkin vertauskuvallisen johdannon jälkeen siirrynkin itse oleellisuuteen - elämän pitkospuilla kulkevan kenkävalintaan. Eksitentiaalisen kriisin kenkäkauppa Elämän fiidi roiskii silmillesi toinen toistaan paremmin perusteltuja kenkämalleja maalliselle vaelluksellesi: sandaalit: "Koska Jeesuksellakin oli sandaalit. Niillähän kävelee taatusti vetisen suon päälläkin! Hallelujaakin niillä pääsee!" Taaaaaiiii sitten ei. Mallista riippuen joko varpaanvälisi tai nilkkasi ovat pian avokulumia täynnä. (psssst; se vetten päällä kävely oli vain myyntikikka.) saappaat: "Näillä on hyvä lompsia. Ei kastu sukat vaikka välillä vähän tyhjääki potkasis." Hyvä yritys varautua rennosti, mutta klonksuminen kömpelöittää kulkuasi ja aiheuttaa rakot kantapäihin. Ja kun tarpeeksi syvään suohon astuu, niin imaistuaan säilövät vettä kunnes koipi pehmenee. Elleivät jää sinne nevaan. Siis ne saappaat. Tai jalat. turvakengät: "Ei tule naulat tai tikut läpi, eikä kenenkään tossun alle jääminen tunnu missään!" Mutta ahdistavat hiostaen niin maan hemmetisti ja estävät kutittelun tai hiilillä kävelyn. lenkkarit: "Nää on kevyet ja näillä pääsee lujaa!" Mihin sinulla on kiire? Ja kyllä se askel raskaaksi käy kun tarpeeksi kirmaa. kullatut korkkarit/pikkukengät: "Vaella tyylillä!" Jalkasärky ja epäkäytännöllinen pömpöösiytesi alkaa ottaa pattiin aika pian. vaelluskengät: "Näähän on tehty tätä varten!" Neuroottisimman valinta. Pitävät jalat näennäisestiklaustrofobisessa tilassa taatusti turvassa elävoittäviltä kokemuksilta. Kaikki yllämainitut - kaikkien mainitsematta jääneiden jalkineiden lisäksi - ovat tietämättömän valintoja kengiksi maallisella vaelluksellaan. Mutta eivät niitä ilkeät myy, vaan vain yhtä tietämättömät. Tietävän valinta Mutta mitkä kaikista lukuisista kenkämalleista kannattaa jalkaansa elämän pitkospuilla tallailuun oikein vetäistä? Seisot jo vastauksen päällä. Vastaus on luonnon suutarin luomana jo Sinussa, eikä Eksintentiaalisen kriisin kenkäkaupalla ole tarjota sinulle muuta kuin näennäistoimivaa turhakepopoa. Painele pitkin pitkospuita ilman kenkiä, paljain jaloin. Älä yritä suojautua tikuilta, suon viilentävältäkin vedeltä, muiden tallovilta harha-askeleilta tai tuulen kutittelulta. Pyri pysymään keskellä ja tuntemaan jokainen askeleesi ja hyväksy suohon sysäävät puhurit ja omat harha-askeleesi. Auta kohtaamiasi kanssatallaajia parhaasi mukaan heidän taipaleellaan ja saat apua heiltä sitä tarvitessasi. Olemme kaikki matkalla samalle laavulle. Ja kukin meistä tahtoo taittaa matkan mahdollisimman mutkattomasti, onnellisina. Älä arvostele kenenkään kenkävalintoja, vaan ylistä esimerkilläsi omaa paljasjalkaisuuttasi. Kengättömyyden syvin ydin on kunkin oivallettava itse. Olet jo perillä "Arpi on menevän merkki", tapaan sanoa. Anna siis kaikkesi matkalla laavulle, sillä kalman laavulla ei kenkiä kerätä tai arvetonta nahkaa kumarrella. Jälkeesi jää vain pitkospuille painetut elämän kastamat jalanjälkesi opastamaan Sinua seuraavia. Tanssiaskeltäyteistä vaellusta!:)

Tuoreimmat
Arkisto

© 2021 by TOMMI SALMELAINEN