Etappielämää Sitku-maassa


"Sit ku mä tienaan enemmän, niin ei enää kivestä!" "Sit ku mä saan tiukan kropan ja kasaripermiksen, niin elämä alkaa hymyillä!" "Sit ku *oma unelma tähän*, niin *omat sepitykset tapahtuvasta tähän*." Buuuuuuuullshit. "Sit ku" unelmat ja toiveet täyttyvät, niin se tarkoittaa vain tyytymättömyysjaman päivittymistä. Kohta ottaa pattiin kenties tyhjentynyt haavekori.

Rajapyykkipäivä

Ihmiset elävät etappien mukaan:

työnteko, tuo nälän aiheuttama pakkoliikehdintä, kestetään vain koska tulevaisuudessa siintää vapaailta, viikonloppu, matka, hiihtoloma, kesäloma, eläke, etc. Ne toimivat kiintopisteinä, elämän etappeina, jonka väli täyttyy väkisin siedettävällä kurimuksella. Monet kuvittelevat onnellisuuden koostuvan mahdollisimman tiuhasta kivojen juttujen ketjusta, jotka tyhmät jutut tyhmästi katkaisevat. Älä tule tyhmä juttu, tule hyvä juttu! Tyytymättömyys on ihmismielen 95E. Tämä parhaillaan tapahtuva The Hetki koetaan liki kroonisesti puutteelliseksi. "Jossain on joku esine, asia tai tekeminen, joka kasvattaa tyytyväisyyttäni..." Ei ole*. Mikään maailmassa ei ole pysyvää ja asioiden arvottaminen positiivisiksi, yhdentekeviksi tai negatiivisiksi) on kuin yrittäisi heittää Bondisti lakkiaan mielikuvitusnaulakkoon. Asiat, esineet, ilmiöt - toisin sanoen kaikki - ovat ehdonvaraisia ja käsitteellisiä, täten pysymättömiä. Jos asiat olisivat pysyviä ja omaisivat absoluuttisen arvon, niin hykertelisin edelleen euforioissani, koska sain viisivuotiaana Stigan. Tyytymättömyys on evoluution koodaama algoritmi pitämään virittämänsä geenisukkulan katseen paremmassa. Vuonna 2018 olet kuitenkin henkisesti jo kylläinen. Olet jo perillä. Esim. tylsistyminen on satojen miljoonien ihmisten unelma, tunteiden Tag Heuer. Tyydy ja tylsisty siis tyylillä. Älä ole egosi janoinen puppetti. (*Tämä EI tarkoita alistumista! Hae nyt hyvä ihminen parempaa duunia, jos nykyinen on esim. epäeettinen, epäoikeudenmukainen tai muuten kaukana kiinnostuksestasi! Mutta, jos parempaa ei heti löydy, niin olisiko helpompaa pärjätä kuin hajoilla nykyisessä pestissään?) "Välitä elämän pienistä asioista" - ja muuta kliseistä silsaa

Unohda onnen etapit ja yritykset rakastaa itsestäänselvyyksiksi muuttuneita pikkujuttuja puoliväkisin. Mitäs, jos sen sijaan alkaisitkin viihtyä juuri tässä hetkessä tämän hetkisillä resursseillasi siinä missä parhaillasi olet? On siinä sitten pieniä, isoja tai keskikokoisia juttuja. Koko kokoskaala kuuluu elämän pakettiin joka tapauksessa. Tällöin tekotoiveikkaat etapit katoavat ja lopetat haavevalehtelun tilanteesi paranemisesta tulevaisuudessa. Tämä hetki on paras ja ainoa hetki mitä Sinulla on. Eilinen on gone ja huominen voi aloittaakin elämäsi paskimman aikakauden. Ja tämä ei todellakaan tarkoita mitään luovuttamista ja pessimismiä. Päinvastoin. Tämän Hetken arvon oivaltaessasi tulevaisuutesi paradoksaalisesti paranee. Tai siis tulevaisuuden Tämä hetki...kylhä sä tiät:) Poista siis e-tappi pinnallisesta paatistasi ja seilaa Sitku-maasta Tähän hetkeen!:)

Tuoreimmat
Arkisto

© 2021 by TOMMI SALMELAINEN